Kruidenkracht

De natuur heeft ons enorm veel te bieden. Er is een overvloed aan eetbare en geneeskrachtige planten. Als we goed om ons heen kijken kunnen we heel veel gebruiken. Veel bomen en planten bevatten vitaminen en mineralen die wij nodig hebben. (On) kruid zoals herderstasje, vogelmuur en veldkers zijn heel smakelijk en zitten boordevol vitaminen en mineralen. Vooral als zij op het juiste moment gegeten worden. Gratis superfood uit de natuur!

meidoorn bessenVeel kruiden bevatten ook een geneeskrachtige werking. Wat denk je van de smeerwortel. Een oeroude plant die botten, gewrichten, spieren en pezen heelt. Puur als kompres of verwerkt tot zalf is het een ware eerste hulp bij ongelukken.

Er zijn nog veel meer bomen en planten die hun eigen magische werking hebben. Zoals de meidoorn. De blaadjes, de bloesem en de bessen, allemaal bruikbaar. Vooral voor het hart maar ook bij menstruatieproblemen. De bessen kunnen bijvoorbeeld gedroogd in de thee. Ik maak er een heerlijk wijn van, die bijvoorbeeld als opkikker gebruikt kan worden.

Bij Chungna, centrum voor Bewust Zijn Flevoland heb je de mogelijkheid om meer van de magie van bomen en planten te ervaren en te leren, tijdens diverse workshops.

In de winkel bij Chungna worden allerlei kruidenmengsels verkocht, van diverse zalven tot een heerlijke kruidenthee. Wil je advies over de kruiden die je kunt gebruiken? Kom je naar de winkel dan is het advies gratis. Wil je advies op afstand (via de mail, telefoon etc) dan vraag ik 10 euro voor een kort consult. goudsbloemzalf